Natuur & Rust
Familie & gezelligheid

Natuurlijk Recreatiegebied in Zuid-Holland

Camping De Krabbeplaat ligt midden in een natuurlijk recreatiegebied in Zuid-Holland. Op de camping zelf is ook veel aandacht voor natuur. Met een eigen bedrijfsnatuurplan probeert de camping zich zoveel mogelijk aan te passen aan de natuurlijke omgeving. De natuur krijgt op de camping een kans. Er hangen broednestkasten zodat de vogels plek hebben om te broeden. Ook liggen er houtrillen waar egels, bunzings, wezels en kleine vogels zich thuis voelen. Daarnaast zijn er nog ruigteplaatsen voor vlinders. Dit zijn plekken waar bloemen vrij kunnen groeien en zo een fijne plek vormen voor vlinders.

Dat de natuur de ruimte krijgt om te groeien is opgenomen in het maai- en onderhoudsbeleid. Op de camping staan ouderwetse fruitbomen en het groen is op veel plaatsen ook zo veel mogelijk aangepast aan de natuurlijke omgeving.

Natuurlijk recreatiegebied Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Natuurlijk recreatiegebied Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

De omgeving van Camping De Krabbeplaat

De ligging van de camping is uniek. Alles wat een vakantieganger zich maar kan wensen is in de buurt te vinden. Water is er volop te vinden in het meer, kanaal en de zee. Cultuur is er te vinden in de vele historische stadjes zoals Brielle en Hellevoetsluis. Veel steden zijn op een steenworp afstand. Voor uw rust bent u op de camping helemaal goed. Hier kunt u echt van de natuur genieten. Het uitgestrekte polderlandschap heeft zijn charme en een flinke boswandeling is in de omgeving te maken.

Water recreatie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Water recreatie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Waterrecreatie

Camping de Krabbeplaat is de ideale plek voor de waterliefhebber. De camping ligt direct aan het Brielse Meer in Zuid-Holland. Het Brielse Meer is een groot recreatiemeer waar alle vormen van watersport mogelijk zijn.  Sportvissen, zwemmen, zeilen, waterfietsen, kanoën of gewoon langs het water lopen, alles is mogelijk bij het Brielse Meer. Naast het Brielse Meer zijn er op het eiland Voorne-Putten nog meer recreatiemeren te vinden zoals de Oude Maas, het Spui en het Haringvliet. Het eiland ligt aan zee en heeft prachtige stranden bij Rockanje en Hellevoetsluis. Het strand bevindt zich op enkele minuten rijden van de camping.

Cultuur

In de omgeving van de camping is er volop cultuur te vinden. Brielle en Hellevoetsluis zijn twee bekende en unieke vestingsteden met een lange geschiedenis. De dorpen hebben tal van musea, galeries en gezellige terrasjes om van een drankje te genieten. Veel dorpen op Voorne-Putten hebben hun authentieke centrum weten te behouden.

Wanneer u wat verder wilt reizen, zijn Dordrecht, Zierikzee en Middelburg ook erg aan te bevelen. Hier kunt u zich een hele dag vermaken met al het moois. Toch op zoek naar de modernere steden? De camping ligt onder de rook van Rotterdam. Rotterdam is binnen een half uur te bereiken via de snelweg. In Rotterdam heeft u de mogelijkheid om te reizen met het openbaar vervoer.

Cultuur en historie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Cultuur en historie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Natuur

De camping ligt in een recreatiegebied. Op de camping zelf krijgt de natuur volop de ruimte. Op de kop van het eiland bij het dorp Oostvoorne bevindt zich het unieke Voorne’s duin. Op het duin groeien planten die elders in Europa niet voorkomen. Dit komt door de directe invloed van de zee op de natuur. Rockanje staat bekend om zijn Quackjeswater, een natuurgebied met onder andere een lepelaar- en aalscholverkolonie en enkele prachtige duinmeertjes. Langs het Haringvliet hebben de buitengorsen en slikken hun eigen natuurwaarden. In de polders zijn tal van plekjes te ontdekken waar de natuur zijn gang kan gaan.

Wanneer u meer wilt weten over de omgeving van de Krabbeplaat, kom dan gerust langs de receptie. Hier kunnen we u meer vertellen over leuke uitstapjes in de omgeving.

nieuw water en recrea
kids & animatie