Natuur & Rust
Familie & gezelligheid

Camping de Krabbeplaat-nl

Automatisch aangemaakte ongecategoriseerde import categorie gedurende import #5 voor nl-NL
DEZE CATEGORIE NIET HERNOEMEN, dit voorkomt dat de Josetta verwijder mogelijkheid kan blijven opereren

Receptie

Receptie op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Bij de receptie kunt u terecht met al uw vragen. Er is 24 uur per dag iemand aanwezig in geval van nood. De receptie biedt een groot aantal folders over de omgeving en attracties. Fietsen en de tennisbanen kunt u bij de receptie reserveren. De receptie fungeert ook als een VVV kantoor, de medewerkers willen u graag informeren over de mogelijkheden in de omgeving. Bekijk hier de openingstijden.

Supermarkt De Krabbemarkt

krabbenmarkt voorkant buiten klein

Onze supermarkt voorziet de gasten van alle gemakken. Zo kan je van tevoren broodjes reserveren zodat ze klaar zijn wanneer u ze op komt halen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om belegde broodjes te kopen. Naast het ontbijt vindt u bij de winkel al uw dagelijkse boodschappen en een ruim assortiment aan (camping)artikelen. Op ons terras kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. En natuurlijk hebben wij gekoelde dranken. Heeft u iets te vieren? U kunt bij ons gebak/taart of een ontbijtbox bestellen. Wij heten u van harte welkom in onze winkel.

De Krabbemarkt bevindt zich achter de slagboom bij het horecaplein.

Klik hier voor de openingstijden.

 

Eigen haven

Haven kruitkreek op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Heeft u een eigen boot? Ook deze kunt u meenemen naar camping De Krabbeplaat en tegen een klein bedrag aanmeren in onze eigen haven. Onze haven beschikt over een eigen helling met een elektrische lier waarmee u uw boot op een eenvoudige manier in en uit het water kunt halen. Tevens is er naast onze haven het  "Watersportcentrum Brielle" gevestigd! Let wel op: Als u harder kunt varen dan 12 km per uur is het niet toegestaan zonder vergunning te varen.

Snackbar

Snackbar op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Even geen zin om te koken na een lange stranddag? Kom dan naar de snackbar van camping De Krabbeplaat. De snackbar heeft een groot assortiment aan snacks voor een betaalbare prijs. Ook een lekker ijsje tijdens de warme dagen is hier te vinden. 

De horeca en de snackbar zijn in het hoogseizoen en alle kindervakanties dagelijks geopend, behalve op maandag, vanwege het grote personeelsgebrek.

 

Strandje

Kind vriendelijk strandje op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Het strand dat aan de camping grenst, is erg kindvriendelijk. Het zand is erg geschikt om mee te spelen en loopt heel langzaam af waardoor het meer niet snel diep wordt. Om het strand extra veilig te maken is het water afgezet met een ballenlijn. Al met al een heerlijke plek om tijdens uw vakantie te verblijven.

 

 

Recreatieteam

Recreatie team op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Het animatieteam is elk jaar weer aanwezig om leuke dingen met de kinderen te doen. Hierbij moet er gedacht worden aan de Kidsclub, funclub, kleuterklets, popstars en apenkooien. Al in de vroege ochtend kunnen kinderen vermaakt worden door lekker te knutselen of grappige spellen te spelen. Het hele animatieprogramma is te vinden onder Animatie & Kids! en wordt wekelijks vernieuwd.

 

Sanitair

Sanitaire voorzieningen op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Alle sanitaire voorzieningen op de camping zijn erg verzorgd. De sanitair gebouwen zijn tijdens het voor- en naseizoen verwarmd zodat het een fijne temperatuur is. Het toiletgebouw op het Edelveld is net vernieuwd. De toiletgebouwen worden zeer regelmatig schoongemaakt, hygiëne staat hoog in het vaandel.

Wasserette

Wasserette op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Bij ons centrale toiletgebouw vindt u apart een wasserette met twee wasmachines, een centrifuge, een droogtrommel en de gelegenheid om te strijken.

Deze zijn te gebruiken door uw sepkey op te laden bij de receptie.

Kinderboerderij

Kinderboerderij op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Midden op de camping is de kinderboerderij te vinden waar elk jaar weer nieuwe dieren geboren worden zoals bambies en jonge geiten. Natuurlijk ontbreken de kuikentjes ook niet. Er lopen er nu al verschillende rond. Ook in de volières zijn al weer verschillende nieuwe en jonge vogels te zien.

Speeltuin

Speeltuin op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

In onze vernieuwde speeltuin kunnen kinderen zich lekker uitleven. De camping helpt de jeugd een beetje met mooie en uitgebreide speeltuinen op het terrein. Op deze speelvelden zijn ook tafeltennistafels te vinden, dus vergeet uw pingpongbatje niet! 

Edelveld

Edelveld op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Dit is het veld met de meeste faciliteiten, toiletgebouw, alle plaatsen stroomvoorziening (10 amp), kabel t.v., watertappunt en rioolafvoer aansluiting en natuurlijk draadloos internet ontvangst. Ook de trekkershutten zijn hier te vinden en bij o.a. een familie reünie te reserveren voor de niet kampeerders of er zo maar een paar dagen in door te brengen.

Sportvissen in viswater zout/zoet

Sportvissen op 4 sterren Camping De Krabbeplaat

Aan de voorkant van de camping ligt het Brielse Meer met zoet water, aan de achterkant ligt het kanaal met zout water. Ideaal voor de echte sportvisser!
Het Brielse Meer is al jaren een populaire omgeving onder de sportvissers. Camping De Krabbeplaat is hiervoor een goede uitvalsbasis met een eigen haven waar u uw boot kan aanmeren of een boot kunt huren. 

Kano- en bootverhuur

Kano varen op Camping De Krabbeplaat

De camping biedt waterpret voor jong en oud. Het waterspray park is onze laatste aanwinst in 2021 aangelegd.  Aan het strandje vind  u een trapveldje, beachvolleybal veld, ligweide en in het hoogseizoen water spelen op het meer.

Onze buurman "Watersportcentrum Brielle" verhuurt kano’s, roeiboten, motorboten en waterfietsen om met aangenaam weer heerlijk op het meer te kunnen vertoeven.

Tennisbanen

Tennissen op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Camping De Krabbeplaat heeft een tennisbanen die speciaal all-weather uitgerust is. De baan is vrij toegangkelijk. Wanneer u geen racket en ballen heeft meegenomen kunt u deze ophalen bij de receptie. De banen worden netjes onderhouden waardoor ze altijd klaar zijn voor een fanatiek potje tennis.

Fiets verhuur

 De fietsen zijn te huur bij de receptie. De fietsen zijn per dagdeel, dag en week te huur.

 

Honden toegestaan

Honden niet toegestaan op Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Honden zijn op de camping toegestaan. Camping De Krabbeplaat is een familiecamping die kinderen ongehinderd wil laten spelen, daarnaast speelt hygiëne ook een grote rol.  Uiteraard dient de hond ten alle tijden aangelijnd te zijn en dient u de ongelukjes direct op te ruimen een zakje mee nemen is dan ook aanbevolen. Er zijn 2 honden per plaats toegestaan.

 

Animatieteam

Voor de kinderen is er op camping de Krabbeplaat een eigen animatieteam en enorm veel andere animatie activiteiten. Kijk snel bij animatie hoe leuk het hier is.

Een grote familie

De grote stad in de vorm van Rotterdam is dichtbij. Het is net alsof u bij familie op bezoek bent. De eigenaar van De Krabbeplaat woont ook op de camping. Dat maakt het zo bijzonder aantrekkelijk. Zij zijn de gehele dag aanwezig en ook altijd voor alles en iedereen aanspreekbaar. Zij kennen hun gasten, weten wie ze zijn en wat ze willen. De persoonlijke sfeer van een familiecamping geeft voor velen de doorslag om voor De Krabbeplaat te kiezen.

Hondenbeperkt toegestaan

Uit oogpunt van hygiene en veiligheid zijn honden alleen op bepaalde gedeeltes van ons terrein toegestaan.

Meer camping-info treft en info over onze faciliteiten vindt u hier aan.

Natuurlijk Recreatiegebied in Zuid-Holland

Camping De Krabbeplaat ligt midden in een natuurlijk recreatiegebied in Zuid-Holland. Op de camping zelf is ook veel aandacht voor natuur. Met een eigen bedrijfsnatuurplan probeert de camping zich zoveel mogelijk aan te passen aan de natuurlijke omgeving. De natuur krijgt op de camping een kans. Er hangen broednestkasten zodat de vogels plek hebben om te broeden. Ook liggen er houtrillen waar egels, bunzings, wezels en kleine vogels zich thuis voelen. Daarnaast zijn er nog ruigteplaatsen voor vlinders. Dit zijn plekken waar bloemen vrij kunnen groeien en zo een fijne plek vormen voor vlinders.

Dat de natuur de ruimte krijgt om te groeien is opgenomen in het maai- en onderhoudsbeleid. Op de camping staan ouderwetse fruitbomen en het groen is op veel plaatsen ook zo veel mogelijk aangepast aan de natuurlijke omgeving.

Natuurlijk recreatiegebied Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Natuurlijk recreatiegebied Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

De omgeving van Camping De Krabbeplaat

De ligging van de camping is uniek. Alles wat een vakantieganger zich maar kan wensen is in de buurt te vinden. Water is er volop te vinden in het meer, kanaal en de zee. Cultuur is er te vinden in de vele historische stadjes zoals Brielle en Hellevoetsluis. Veel steden zijn op een steenworp afstand. Voor uw rust bent u op de camping helemaal goed. Hier kunt u echt van de natuur genieten. Het uitgestrekte polderlandschap heeft zijn charme en een flinke boswandeling is in de omgeving te maken.

Water recreatie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Water recreatie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Waterrecreatie

Camping de Krabbeplaat is de ideale plek voor de waterliefhebber. De camping ligt direct aan het Brielse Meer in Zuid-Holland. Het Brielse Meer is een groot recreatiemeer waar alle vormen van watersport mogelijk zijn.  Sportvissen, zwemmen, zeilen, waterfietsen, kanoën of gewoon langs het water lopen, alles is mogelijk bij het Brielse Meer. Naast het Brielse Meer zijn er op het eiland Voorne-Putten nog meer recreatiemeren te vinden zoals de Oude Maas, het Spui en het Haringvliet. Het eiland ligt aan zee en heeft prachtige stranden bij Rockanje en Hellevoetsluis. Het strand bevindt zich op enkele minuten rijden van de camping.

Cultuur

In de omgeving van de camping is er volop cultuur te vinden. Brielle en Hellevoetsluis zijn twee bekende en unieke vestingsteden met een lange geschiedenis. De dorpen hebben tal van musea, galeries en gezellige terrasjes om van een drankje te genieten. Veel dorpen op Voorne-Putten hebben hun authentieke centrum weten te behouden.

Wanneer u wat verder wilt reizen, zijn Dordrecht, Zierikzee en Middelburg ook erg aan te bevelen. Hier kunt u zich een hele dag vermaken met al het moois. Toch op zoek naar de modernere steden? De camping ligt onder de rook van Rotterdam. Rotterdam is binnen een half uur te bereiken via de snelweg. In Rotterdam heeft u de mogelijkheid om te reizen met het openbaar vervoer.

Cultuur en historie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Cultuur en historie in omgeving van Camping De Krabbeplaat - Zuid Holland

Natuur

De camping ligt in een recreatiegebied. Op de camping zelf krijgt de natuur volop de ruimte. Op de kop van het eiland bij het dorp Oostvoorne bevindt zich het unieke Voorne’s duin. Op het duin groeien planten die elders in Europa niet voorkomen. Dit komt door de directe invloed van de zee op de natuur. Rockanje staat bekend om zijn Quackjeswater, een natuurgebied met onder andere een lepelaar- en aalscholverkolonie en enkele prachtige duinmeertjes. Langs het Haringvliet hebben de buitengorsen en slikken hun eigen natuurwaarden. In de polders zijn tal van plekjes te ontdekken waar de natuur zijn gang kan gaan.

Wanneer u meer wilt weten over de omgeving van de Krabbeplaat, kom dan gerust langs de receptie. Hier kunnen we u meer vertellen over leuke uitstapjes in de omgeving.

nieuw water en recrea
kids & animatie